top of page

ГВ з імплантами

Збільшення грудей це одна із найбільш популярних пластичних операцій серед жінок. І запитання чи можна годувати груддю після встановлення імплантів завжди є актуальними. Тож сьогодні говоримо про те, чи можлива лактація після збільшення молочних залоз?

гв з імплантами, гв с имплантами,  Как импланты влияют на грудное вскармливание, Силиконовая грудь и материнство, можно ли кормить с имплантами, чи можна годувати з імплантами,

Перш за все хочеться сказати, що в даному випадку важливу роль грає професіоналізм пластичного хірурга, і те який доступ для встановлення імпланту застосує лікар.

Існують наступні варіанти доступу:

  • по краю соска (періареолярний);

  • пахвовий (аксилярний);

  • під грудьми (субмамарний).

Найчастіше та найбезпечніше для подальшої можливості годувати грудьми імплант встановлюється через підгрудний субмамарний доступ,

Як правило, ніяких перешкод для ГВ в такому випадку не виникає. Залозиста тканина не травмується та надалі повноцінно функціонує.

Імплант гарно «зафіксований» та максимально захищений від зміщення та зайвої рухливості.

Якщо оперативне втручання проводиться по краю ареоли, часто виникає ряд ускладнень, які впливають на лактацію в майбутньому:

  • пошкодження протоків, залозистої тканини;

  • іннервація соска, тобто втрата його чутливості;

  • тиск імплантів на молочну залозу і як наслідок перетиснення протоків;

  • можливе виникнення післяоперативних ускладнень.

Доступ в пахвовій впадині є найважчим та рідко використовується серед пластичних хірургів.

Важливо знати, що силікон не потрапляє у грудне молоко, про це свідчать дослідження 2007 року відділення хірургії Університету Торонто, які довели, що рівень кремнію (силікон - це полімер кремнію) у грудному молоці жінок з імплантами такий же, як і в тих, що без них.

Якщо говорити про прихід молока, яким часто лякають мам з імплантами, наш досвід показує, що при частих годуваннях в молозивному періоді нагрубання можна уникнути. Тобто мама має притримуватися стандартних рекомендацій з організації ГВ в пологовому: забезпечити часте, не менше 8 разів на добу спорожнення груді.

А чи є у нас підписниці з досвідом годування з імплантами? Поділіться вашим досвідом 🙏

bottom of page