top of page

Лактостаз: як собі допомогти?


лактостаз, Чому виникає лактостаз?, Через скільки проходить лактостаз, Компреси при лактостазі, Лактостаз симптоми, Яка температура при лактостазі, Масаж грудей при лактостазі,  Що робити коли затверділа грудь, Як швидко вилікувати лактостаз, причины лактостаза, Лактостаз у кормящих, застой молока, застій молока, мастит, Як відрізнити лактостаз від маститу, Лактостаз форум, Лактостаз симптомы, Лактостаз температура, Застой молока в груди, Как размять застой молока, Застой молока при гв

Продовжуємо тему лактостазів алгоритмом, який у нескладних випадках допоможе справитись з ним самостійно в домашніх умовах.

Про причини його виникнення читайте постом раніше.


Даний комплекс дає максимальний ефект, якщо його виконувати повністю саме так і в такій послідовності, як зазначено. Його дія полягає в забезпеченні максимального спорожнення грудей шляхом поєднання годування, зціджування та наступним охолодженням залози для зняття можливого набряку.

1️⃣ Зцідіть грудь максимально молоковідсмоктувачем або вручну. Перед зціджуванням варто зручно сісти, розслабитись, випити чогось тепленького. Під час зціджування допустимий обережний безболісний масаж проблемної ділянки.

Поради щодо того, як зцідити більше, читайте в однойменному пості за тегом #зціджування_гвр.

2️⃣ Прикладіть дитину так, щоб підборіддя було направлено в бік ущільнення, та погодуйте максимально з груді, де виник застій молока.

3️⃣ Повторно зцідіть грудь. Бажано вручну, прицільно масажуючи проблемну ділянку в бік до соска.

Під час цього зціджування молоко може йти повільно і по краплині. Це нормально.

4️⃣ Прикладіть на проблемну ділянку на 15 хвилин холодний компрес. Це може бути відбитий до соку та заморожений капустяний лист, холодовий акумулятор, компрес з м’якого сиру, памперс, наповнений водою та заморожений.

👌🏼 Такий комплекс рекомендуємо робити двічі на день протягом двох днів. Якщо ж на другий день ви не відчуєте полегшення, потрібно зробити УЗД та звернутися до консультанта з ГВ або іншого спеціаліста для допомоги зі зціджуванням груді. Воно обов’язково має бути БЕЗБОЛІСНИМ❗️

Під час лактостазу заборонено використовувати спиртові компреси! Вони тільки погіршують вихід молока з груді. Тоді, коли це дуже важливо і необхідно.

104 перегляди
bottom of page