top of page

Яку тарілку обрати?

Взагалі, якщо коротко, то всю суть посту можна розкрити одним реченням: чим простіший посуд - тим краще🙌

Але тепер по порядку👇

◾️Матеріал

➡️Американська Академія Педіатрії нещодавно зробила звіт про те, що використання пластикового посуду є небезпечним для здоров’я дитини, та не призначене для харчування дітей.

Тут вся справа у бісфенолах, таких як ВРА та фталатах. Ці речовини можтуть вступати у контакт із їжею при нагріванні, тому американські педіатри не рекомендують розігрівати їжу у пластиковому посуді в мікрохвильовій печі, а також мити такий посуд у посудомийній машині. Альтернативою для пластику є кераміка, дерево та скло.


◾️Глибина та розмір тарілки

➡️Дитина має бачити що в тарілці👀

Надто глибокий посуд не дозволяє зовсім маленькому малюку самостійно взяти їжу в руку чи ложку або обрати на вибір, щось запропоноване мамою на момент годування. Це ж стосується і надто пласкої терілки.

Обсяг посуду повинен бути невеликим, оптимальним для невеликих в перший час порцій їжі.

◾️Яскравість та малюнки

➡️Не варто обирати надто кольорову та розмальовану тарілку, адже це завжди буде відволікати дитину від основної задачі - прийому їжі.

Це ж стосується і малюнку на дні тарілки. Фраза «з’їж - і побачиш, хто там», пригнічує та не розвиває у дитини міри насичення, що в майбутньому може загрожувати ожирінням.

На перших порах практичніше використовувати тарілку на присосці або з прогумованим дном. Таким чином тарілка гарно зафіксована на столі, не ковзає, що запобігає проливу їжі.

◾️Разом чи окремо

Звісно, можна посуд для малюка купувати і окремо. Але якщо дитина їстиме за одним столом з родиною та з однакових тарілок, це матиме більший ефект та розуміння того, що «ми сіли за стіл, щоб їсти, а не розглядати картинки».

Вибір за кожним, але діти завжди наслідують та копіюють дорослих, пам’ятаймо про це 😉

10 переглядів
bottom of page