Якщо жінці від початку лактації і до її завершення не довелося зціджувати і заморожувати з певних причин власне молоко, то швидше за все це для неї буде новиною.
Проте, ті, кому все ж таки довелося робити попередні речі, нерідко могли помічати, що після розморожування власного молока, воно має мильний запах, а інколи і змінює колір.
⠀
Чому так відбувається і що з тим робити? Ставте нам лайк ❤️ і читайте далі)
⠀
Все, про що говорилося вище, пов’язано з властивостями багатого складу грудного молочка. А саме великого вмісту ферменту ліпази, яка розщеплює жири молока.
⠀
Будучи навіть замороженими, ферменти все одно діють на жири, розщеплюючи їх, і тим самим змінюючи їх запах та інколи колір.
⠀
Проте на придатність самого молока це аж ніяк не впливає. Воно так само повноцінне та придатне до споживання.
⠀
Часто, малюки навіть не помічають тих змін і без будь-яких проблем його п’ють.
Але інколи, запах настільки виражений, що чутливі до нього діти відмовляються його пити.
⠀
А ви зустрічалися з таким «мильно-молочним» явищем?) 🧼🥛
Comments