top of page

Рідкі годування або годування по режиму. В чому небезпека?

Чим частіше мама прикладає малюка до грудей, тим більше дитина буде діяти на рецептори соска, які сприятимуть викиду пролактину в кров, тим більше буде йти молока з груді і тим більше його буде утворюватися на наступне годування.


⠀⠀Якщо годуюча мама чекатиме моменту, коли вже «можна», годуватиме по режиму, або ж не годуватиме вчасно, бо малюк так солодко спить і його шкода будити, тоді груди починають переповнюватися. І саме в цей час приходить на допомогу пролактину його інгібітор допамін. Це той білок, який зупиняє роботу пролактину і вироблення молока. І якщо це буде повторюватися постійно та регулярно, то призведе до зменшення кількості молока. І, як наслідок, недобір ваги дитиною гарантований.

⠀⠀Це стосується як денних годувань, так і нічних.

Нічні годування особливо важливі в перші 3 місяці, коли приблизно з 3 по 7 ранку відмічається пік виділення та активності пролактину, відповідального за кількість молока.

⠀⠀Інша сторона медалі - це і сама жінка. Рідкі годування часто призводять до проблем з грудьми: лактостазами та всіма його ускладненнями (маститом та абсцесом). Нерідко через невдалий початок бажання годувати поступово зникає і ГВ завершується, майже не розпочавшись.

⠀⠀Дана інформація стосується годування дитинки до 3 місячного віку. Після трьох місяців груди переходять на роботу за принципом «попит-пропозиція», про який ми раніше писали у пості Використовуй або втрачай. ⠀

⠀⠀У цьому віці малюк має прикладатися мінімум 8 разів. А краще 12 чи більше.

А як часто годуєте ви?

22 перегляди

コメント


bottom of page