top of page

Харчування жінки, яка годує грудьми

Готові до однієї з найгарячіших тем в сфері ГВ?)) Тільки для вас і тільки науково перевірені факти! 🔥🔥🔥

Всесвітня організація охорони здоров’я ще в 2001 році (Карл! 20 років тому!!!😳) в буклеті Здорове харчування протягом вагітності та годування груддю (Healthy Eating during Pregnancy and Breastfeeding) офіційно рекомендує матерям наступне:

🍎«Принципи здорового харчування, рекомендовані для вагітних, стосуються і жінок, які годують груддю».

🍏Щодо вагітних ВООЗ зазначає: «Період вагітності та лактації додає навантаження жіночому організму. Щоб справитися з новими викликами та потребами, йому потрібно раціональне харчування та пиття. Повноцінне харчування допоможе залишатися здоровими та мати достатньо енергії, щоб піклуватися про себе, новонароджену дитину та родину».

❌ І ні слова, про гречку без масла, вареної грудки та печива «Марія» протягом першого місяця 🤪

❇️Пам’ятайте, що вагітність, післяпологовий період та лактація – не окремі етапи, а один суцільний стан організму жінки. Тому не існує жодних дієт для годуючих мам. Не потрібно кардинально змінювати ваш раціон одразу після пологів. Годуюча мама має продовжувати їсти ВСЕ те, чим харчувалася протягом вагітності. Малюк ще в утробі «куштував» разом з мамою ці продукти 🤰🏻

🍊А ще не забувайте, що виключення будь-якого продукту з раціону мами вимагає його заміни на інший. Адже незбалансований раціон призводить не тільки до дефіциту нутрієнтів, але й до стресу, що разом може призводити до зниження лактації.

Цікаво почитати про вплив конкретних продуктів на грудне молоко та дитину? Пишіть в коменти, яких саме 🔻🔻🔻

149 переглядів

Comments


bottom of page