top of page

Мама захворіла: годувати?

Лікування годуючої мами – тема, оповита безліччю міфів 😱

Це і те, що при майже будь-якій хворобі рекомендують відлучати від груді, і те, що багато ліків в анотації мають ГВ в протипоказаннях 🙅‍♀️

Але хороша новина – все не так погано!

✅По-перше, всі лікарські засоби можна перевірити на сумісність з ГВ на спеціалізованих сайтах. Наприклад, e-lactancia.org або український аналог e-lactation.com.

✅По-друге, якщо у вас ГРВІ (сезон яких нині триває), то годування груддю вкрай важливе для захисту дитини. Саме через грудне молоко ви передасте дитині антитіла від тієї бяки, якою хворієте. А отже крихітка буде захищена максимально 👨‍👩‍👧‍👦

Тільки не забувайте про повноцінний відпочинок, легке харчування і повноцінне пиття. І неодмінно підключайте близьких до допомоги.

⏩Що стосується коронавірусу, то дослідження показали, що він не виділяється з молоком матері. Тож жінкам рекомендується продовжувати годувати, вживаючи заходів безпеки – одягати маску😷, мити руки, не торкатися обличчя, дезінфікувати поверхні. Є дані також щодо вагітних. При вагінальних пологах у інфікованих матерів народилися здорові діти.

💌В решті решт, ви завжди можете звернутися до нас. Ні, ми не призначаємо лікування онлайн, не відміняємо чи препарати, назначені лікарем. Але ми допоможемо з перевіркою призначеного лікування та готові до співпраці з лікарями, які хочуть знайти для годуючих мам безпечне та ефективне лікування, яке не потребує відлучення дитини від груді, навіть короткотермінового.

bottom of page