top of page

Цікавинки про малюка в утробі

❤️Коли починає битися серце?

З 6 тижня вагітності серце плоду починає перекачувати кров, а вже з 8 тижня за допомогою УЗД можна прослухати його серцебиття близько 160 ударів на хвилину.

❤️Чи бачить малюк в утробі матері?

З 26 по 28 тижні вагітності плід вперше починає відкривати очі та бачити різні джерела світла ззовні.

❤️Що чує малеча, будучи в животику?

Більшість вушних структур, які є необхідними для слуху, формуються до 16 тижня вагітності. Починаючи з цього часу дитина чує багато різних звуків роботи внутрішніх органів мами, її серцебиття та її голос)

❤️Як стосовно випорожнень в лоні мами?

Починаючи з 13-16 тижня вагітності, відбувається активний розвиток нирок малюка та активне продукування сечі. Тому, так, діти пісяють ще будучи в утробі. Що стосується випорожнень, то в нормі, малюки какають вже після народження! Ці випорожнення називаються меконієм та включають в себе клітини кишкового епітелію, слизу, води, амніотичної рідини.

❤️А як справи зі смаком та запахом?

Починаючи з 11 тижня та до 29 тижня, вагітності у плоду відбувається розвиток смакових рецепторів. Молекули смаку їжі спочатку потрапляють у кров, а потім через плаценту до навколоплідних вод. Відповідно малюки можуть ковтнути чи вдихнути навколоплідні води та відчути їх смак чи запах. Саме в цей час відбувається знайомство малюка зі звичним раціоном харчування мами. Тому це один із головних факторів, який говорить про те, що харчуватися жінка може однаково, як під час вагітності, так і після народження маляти.

❤️Ну а подихати?

Починаючи з 28 тижня вагітності, малюк поступово вчиться вдихати та видихати, імітуючи дихання, тренуючи дихальні мязи, аби після народження вони були досить розвиненими для дихання та добре виконували свою функцію.

А ще ваш малюк завжди відчуває ваш настрій, тому всім радісного настрою та позитивних емоцій🥰

Чого не знали про розвиток карапуза?)

90 переглядів
bottom of page