top of page

Як збільшити кількість молока

Зменшення об’ємів молока – процес не швидкий. Зазвичай йому передує певний період систематичних помилок в організації грудного вигодовування: 🙅‍♀️неправильне прикладання, рідкі годування, обмеження часу на груді. Від того, наскільки оперативно ви візьметесь вирішувати проблему нестачі молока, а також наскільки вірною буде стратегія, залежить, наскільки швидко ви перейдете на виключно грудне годування.

Розкажіть, чи стикались ви з недостатньою кількістю молока?⤵️

✅В цьому процесі ми однозначно рекомендуємо працювати з консультантом, адже, крім налагодження прикладання, консультант вестиме вас протягом усього періоду роботи, вносячи корективи в план дій та контролюючи процес.

Але є методи, які самі по собі доступні до самостійного використання як окремо, так і в поєднанні між собою👍🏻

1️⃣Перевірити прикладання. Правильне глибоке прикладання – основа основ тривалого та безпроблемного грудного вигодовування.

2️⃣Мінімум 12 годувань за добу, в тому числі і вночі – це ще одне важливе правило достатності молока, якщо його не вистачає.

3️⃣Перевіряємо вуздечку – про це ми писали раніше. Коротка вуздечка не тільки є причиною травмування сосків, але й не ефективного смоктання, коли дитина смокче груди, але не висмоктує при цьому молоко.

4️⃣Не обмежуємо перебування дитини на грудях, не перериваємо смоктання.

5️⃣Якщо дитина швидко засинає, обов’язково будимо її, а також стимулюємо потік молока методом стискання груді (опис є у попередніх постах).

6️⃣Перекладання з груді на грудь в рамках одного годування – від 4 разів і більше.

7️⃣Не використовуємо мамозамінників – пляшок, пустушок. Догодовування здійснюємо альтернативними способами (ложка, чашка, пальцеве годування).

8️⃣Достатньо п’ємо та не обмежуємо себе в раціоні. Перед годуванням рекомендовано випити чашечку гарячого напою, що простимулює виділення окситоцину.

9️⃣Гніздування. Метод полягає в тому, що на 3-4 дні ви залягаєте з дитиною в ліжко та проводите максимум часу в тілесному контакті та годуванні нон-стоп.

1️⃣0️⃣Зціджування. Є ефективним методом, оскільки грудь працює за принципом «попит – пропозиція». Про методику суперзціджування ми теж вже писали в більш ранніх постах ⏬ Скористайтеся пошуком по блогу.

Comments


bottom of page