top of page

Як зцідити більше молока?

🎯Зціджування необхідне в основному в таких випадках, як створення запасу молочка на час відсутності мами, стимуляція лактації та ліквідація лактостазу.

Розкажіть, чи маєте ви досвід зціджування та з якою метою це було вам необхідно? ⤵️

А ми поки дамо лайфхаки, як ви можете допомогти собі і процесу 👌

🌈Гаряче пиття. Випийте щось смачненьке та гаряче. Температура та смак улюбленого напою розслаблять вас та покращать роботу окситоцину, який відповідає за виділення молока з грудей.

🌈Зручна поза та комфорт. Сядьте максимально зручно, тримайте ноги в теплі. Комфортні умови допоможуть розслабитись.

🌈Комбінуйте техніки. Якщо ви маєте молоковідсмоктувач, це ще не значить, що не потрібно опановувати навик ручного зціджування. Комбінування технік допоможе зцідити більше.

🌈Зціждуйте обидві груді одразу. Якщо ваш молоковідсмоктувач дозволяє одночасно зціджувати обидві груді, обов’язково скористайтесь цією функцією.

🌈Техніка стискання. Про цю техніку ми писали кількома постами нижче за тегом #зціджування_гвр. Вона полягає в обережному стисканні груді, яке ніби підштовхує молочко з найвіддаленіших зон залози ближче до соска.

🌈Теплий душ. Розслабляючий душ і тепло – саме те, що треба, щоб окситоцин запрацював на повну.

🌈Масаж. Легке розтрушування груді та погладжування в сторону соска, як і техніка стискання, допомагають краще рухатись молоку протоками ближче до соска.

🌈Подумайте про малюка. Це допоможе психологічно та емоційно настроїтись на процес і, знову ж таки, забезпечити викид окситоцину.

📍Що може опосередковано впливати на результат зціджування?

- нервове напруження;

- строга дієта;

- спрага, брак води в організмі;

- перевтома;

- хвороба;

- зношені частини молоковідсмоктувача.

Kommentare


bottom of page