top of page

Колір грудного молока

Увесь час якось дивно чути від багатьох жінок про те, що в них є сумніви відносно якості власного молока. Але вони є.

І для того, щоб хоч якось внести ясність про те, що це абсолютно не так, і ваше молочко є найкращим харчуванням для вашої дитини, пропонуємо вашій увазі розбір різних кольорів молока.

Почнемо з початку лактації. Найчастіше на цьому етапі можна спостерігати жовте/помаранчеве🦊молоко. Такий колір найчастіше має перше молоко - молозиво. Воно може мати таке забарвлення близько 10-14 днів і є еліксиром корисності👑 (читайте про цінність молозива у наших попередніх постах😉).

Також молозиво може бути геть прозорим, з сіруватим і навіть з темно зеленим, ніби болотяним кольором.

Колір молозива жодним чином не впливає на його корисні властивості та зовсім не є протипоказанням до вживання.

синє молоко, підвищити жирність молока, голубе молоко, оранжеве молоко, синее молоко, голубое молоко, водянистое молоко, синее молоко, как повысить жирность молока, нежирное молоко, нежирне молоко

Всі точно чули про синє або голубе🦋 молоко😅

Такий відтінок має «переднє» молоко, яке містить у собі багато води, але є не менш корисним і таким же необхідним для нормального росту та розвитку дитячого організму, як «заднє» молоко, яке зазвичай є насичено-білого кольору🐇

Рожевий відтінок🐙 молока може говорити про те, що до нього потрапила кров. Це може бути наслідком тріщин сосків, травматичного зціджування, гематом та інших пошкоджень чи ударів молочних залоз.

Ржавий🦀 колір молока не рідко може бути притаманний також молозиву, або ж при наявності внутрішньопротокової папіломи чи синдрому іржавих труб.

Зелений відтінок🐸 молока може бути внаслідок, застою молока, чи виходу гнійних виділень при наявності маститу, абсцесу.

Харчування мами та прийом харчових добавок в поодиноких випадках також може давати рожевий, зелений, жовтий чи оранжевий. Чорного кольору 🌚молоко може набувати у разі прийому нею антибіотику міноцикліну.

У будь-якому з побачених варіантів забарвлення грудного молока не потрібно відмовлятися від грудного вигодовування.

При виникненні запитань краще зверніться до консультанта з лактації або до лікаря-мамолога, дружнього до ГВ.

bottom of page