top of page

Міфи про прикорм. Частина 1


Розвіювати міфи – одна з наших найулюбленіших справ)) 🤗

І в період ГВ, і в прикорм є такі собі казочки, які беруться невідомо звідки та вводять в оману недосвідчених матусь.

🔮Вікно толерантності.

Не існує такого магічного віконечка, яке застереже і убереже дитину від алергій та інших негараздів. Усі ці надписи на банках з дитячим харчуванням “з 4 місяців” звичайнісінький маркетинговий хід, щоб скосити бабла.

Виключення: діти з дерматитами. Саме в цьому випадку раннє введення алергенних продуктів має користь. Але такі речі обговорюються з педіатром в кожному конкретному випадку. Ми писали про це детально в пості про терміни введення прикорму 👉 #прикорм_гвр

🔮Занадто багато набирає.

Якщо дитина на думку педіатра набирає “занадто багато”, це зовсім не означає, що потрібно раніше вводити прикорм. Більше того, для дітей на виключно грудному молоці не існує такого поняття як “перебір” ваги.

Але зверніть увагу, що для дитини з дуже хорошим приростом ваги, вкрай важливе формування правильних харчових звичок та достатній рівень рухової активності відповідно до її віку.

🔮Досягла певної ваги.

Не існує такої норми, що прикорм потрібно вводити, як тільки дитина подвоїла/потроїла/по4,5,6ла свою вагу.

🔮Мало набирає.

Поживність грудного молока (чи суміші) значно вища, ніж будь-якого продукту прикорму. Тому суттєво на вагу введення овочів, фруктів, каш не вплине.

Згадайте, що дорослі ідять каші, щоб схуднути. В той же час хочуть годувати дітей кашами, щоб вони краще набирали вагу 😉

🔮Треба вводити прикорм, коли з’явиться перший зуб.

Перші зубки у дитини можуть з’являтися як ближче до 6 місяців, так і значно раніше, або пізніше. В деяких випадках навіть ближче до року. Тим не менш, в процесі введення прикорму нас цікавить готовність організму загалом, а не наявність зубів. Більше того, малюки прекрасно жують яснами.

Погодьтеся, наявність 1-2 передніх різців ніяким чином глобально не впливає на жування – ними надто не пожуєш))

🔮З прикормом дитина буде спати краще вночі.

Це ще один міф. Перевантаження ШКТ на ніч навпаки часто призводить до більш чутливого та неякісного сну.

17 переглядів
bottom of page