top of page

Про що хвилюється годуюча мама після пологів?

Поділіться з нами, чого саме боялися ви?

😩В мене плоскі соски… Дитина їх ніяк не візьме.

⏩На що ми скажемо, що брати їх і не потрібно. Малюк, по-перше, смокче не сам сосок, а місце за ним - ареолу, і сосок являється лише провідником молока. По-друге, насправді, істинні плоскі соски зустрічаються дуже рідко, і навіть в такому випадку є способи вирішення цієї проблеми. Тому робота з консультантом по ГВ ще під час вагітності є дуже ефективною та корисною в цілях профілактики.

Пс. У нас є індивідуальні консультації для вагітних з виїздом додому та подальшим супроводом 😉

плоские соски, плоскі соски, обвисне грудь, обвиснет грудь, не молочна мама, не молочная мама, как стать молочной,

😩Я не молочна. Моя мама і бабуся не змогли годувати груддю, отож і в мене молока не буде…

⏩На що ми скажемо, що не існує молочних або не молочних жінок! 97% жінок можуть годувати груддю! Інші 3% то жінки зі складними патологіями ендокринного, генетичного та постопераційного характеру.

😩Буду довго годувати - сильно обвисне грудь.

⏩На що ми скажемо, що вже давно доведено, що грудне вигодовування не впливає на форму груді. Натомість має значення тривалість та поступове завершення лактації. Чим довше жінка годує, тим поступовіше грудь відновлює свою форму, максимально схожу до ще довагітного стану.

😩Якщо годуєш груддю, треба дотримуватися жорсткої дієти.

⏩На що ми скажемо, що харчування жінки, що годує, повинно бути таким же, яким воно було під час вагітності. Вагітність, народження дитини та грудне вигодовування - це один етап, який плавно змінюється одним процесом на інший.

Читайте наші доказові пости (6 частин!) про харчування годуючої мами за тегом #харчування_гвр

😩Буду годувати груддю - в мене випаде все волосся та зуби.

⏩На що ми скажемо, що волосся випадає в нормі у всіх. Посилене випадіння волосся може відзначатися через деякий час після пологів як наслідок гормональної перебудови в організмі мами. Цей процес тимчасовий і абсолютно не залежить від ГВ.

Що стосується міцності зубів, то при раціональному харчуванні жінки та дотриманні відповідного догляду за зубами, зазвичай катастрофічних проблем не виникає. Багато також залежить і від спадковості.

bottom of page