top of page

Розмірене догодовування з пляшки

Цей пост ніяким чином не свідчить про те, що годування з пляшки цілком безпечне під час грудного вигодовування. Інформація надана виключно для ознайомлення з методикою❗️

догодовування з пляшки, як дати суміш щоб дитина не відмовилась від груді, як дати суміш без пляшки, как докармливать ребенка, как давать смесь на гв, докорм чтобы не отказался от груди, альтернативные методы докорма, альтернативні методи догодовування, догодовування без пляшки, докорм без бутылки, докорм не из бутылки

🔹Коли дитина по тій чи іншій причині потребує догодовування з пляшки, корисною для мам в плані профілактики відмови від груді стане техніка розміреного годування (paced bottle feeding).

🔹Про небезпеку годування грудної дитини з пляшки багато інформації. Особливо це небезпечно для мам, котрі планують мати тривале ГВ, а не 1-2 місяці.

🔹Коли дитина отримує догодовування з пляшки, то швидко звикає до швидкого потоку. А грудь не дає швидкого потоку. На груді потрібно активно смоктати: робити гарний вакуум, працювати язичком, щоб дістати молоко. З пляшкою ж цього не потрібно. Треба просто встигати ковтати. І дитина часто просто відмовляється брати груди, чекаючи звичного швидкого потоку.

🔹Давайте розглянемо метод, якмй допоможе зробити потік більш розміреним.

⏩В каруселі відео-демонстрація авторства Stacy D. Kucharczk, IBCLC.

Цей метод зменшує потік, наближаючи смоктання до більш схожого, що є на грудях - з перервами.


1️⃣Розташуйте малюка під невеликим кутом (30-45 градусів).

2️⃣Візьміть пляшку горизонтально та дайте дитині захопити соску максимально глибоко.

3️⃣Коли маля почне здійснювати смоктальні рухи, заповніть соску до половини зцідженим молоком чи сумішшю, продовжуючи тримати пляшку горизонтально.

4️⃣Після годування підніміть дитину, щоб відригнути повітря за потреби.

🔹Найкраще використовувати соску з широкою основою, таким чином дитина буде ширше відкривати ротика, а не повисати на самому кінчику соски.

🔹Звичайно, цей метод не замінить систему догодовування у груді чи зі спеціальної ложки. Але дозволить дитині вирішити, з яким темпом їсти, імітуючи смоктання груді: смоктання-ковтання-пауза.

bottom of page