Люпин як алерген в прикормі
- 25 бер. 2024 р.
- Читати 1 хв
Люпин є алергеном та входить в 14-ку найрозповсюдженіших продуктів, які викликають алергію.
⠀
В Україні його можна купити хіба як прикормку для риби 😆 Але в мережі також можна замовити і люпинове борошно. А за кордоном він доволі розповсюджений.
⠀
Люпин належить до бобових. Як він виглядає, ви могли побачити в рілсі. Це в магазині в Португалії.
⠀
Крім Португалії він широко використовується в їжу в Іспанії, Італії, Греції, Туреччині, Країнах Сходу та інших. І так як багато маленьких українців будуть куштувати свій перший прикорм в цих країнах, то варто знати кілька важливих моментів.
⠀
Зрозуміло, що, як і інші бобові, люпин потрібно подавати відповідно до способу знайомства дитини з прикормом - у вигляді пюре добре розвареного та подрібненого виделкою або сформованого в брусочки для БЛВ.
⠀
Як і всі інші алергени, світові організації алергологів рекомендують починати знайомство з 1/8-1/4 чайної ложки, поступово збільшуючи обʼєм протягом наступних 2-3 трапез. Якщо реакція відсутня - можна пропонувати на постійній основі у якості гарніру.
⠀
Також за кордоном борошно з люпину використовується як інгредієнт в таких продуктах:
▪️випічка: хліб, піца, макарони, тістечка;
▪️морозиво;
▪️веганське молоко;
▪️як веганський замінник яєць і мʼяса;
▪️соуси.
⠀
Люди, у кого є алергічна реакція на арахіс, можуть мати також перехресну реакцію на люпин.
⠀
Розкажіть в коментарях, чи пробували ви люпин? Особливо, цікавий досвід матусь, які живуть за кордоном 🤗
⠀
Comentarios