top of page

Як перекласти дитину в ліжко

Чи знайома вам ситуація, коли дитина спить без задніх ніг на грудях, але тут же прокидається після перекладання в ліжко чи просто окремо від мами?

⠀⠀

💡Як і у дорослих, у новонароджених є дві фази сну – поверхневий та глибокий. Але якщо дорослі зазвичай при засинанні поринають у глибокий сон, то дітям властивий перехід спочатку до поверхневого сну, який є дуже чутливим.

👉Тому кожен раз, коли ви намагатиметесь в поверхневому сні забрати у малюка груди або відкласти окремо, він починає голосно протестувати, прокидається, його потрібно знову заспокоювати, знову годувати, знову заколисувати.

👩‍👧‍👦В цей момент малюку потрібна мама, заспокоєння, а мамі – дочекатися глибокого сну крихітки.

💡Зміна поверхневого сну на глибокий відбувається приблизно кожні 20-30 хвилин. І саме в глибокому сні ви можете успішно перекласти малюка в ліжечко.

Це варто робити поетапно. Забрали сосок з ротика – зачекали хвилинку. Переклали голівку з руки у долоню – почекали ще. Поклали в ліжко – також потримайте ручки на крихітці, зафіксуйте положення, мінімізуючи будь-які рухи.

Важливо зазначити, що не мати навику самостійного засинання та хотіти відновити умови, в яких дитина заснула, цілком природньо та нормально. Тому не варто перейматися, що дитинка з перших днів відмовляється спати окремо в своєму ліжечку. На те він і "четвертий триместр вагітності".

І, звичайно, у разі необхідності роботи з дитячим сном, звертатися до перевірений консультантів по сну, які практикують безпечні методи та в повній мірі розуміють важливість грудного вигодовування малюка. А також усвідомлюють можливі ризики від використання пляшки та пустушки 😉


Якщо ж ви бажаєте ґрунтовно зайнятися налагодженням сну малюка, запрошуємо на наш курс з налагодження дитячого сну "Сон в радість".


За промокодом BLOG10 ви отримаєте знижку 10% на придбання курсу 🤗

443 перегляди
bottom of page