top of page

Та все нормально з тим пюре-прикормом!

Іноді, читаючи інстаграмні пости, хочеться кричати чаєчкою: та все нормально з тим пюре прикормом!!!

В якийсь момент частина експертів почала його демонізувати. Мовляв, БЛВ - золото. Пюре - старе совкове г@вно.

Але ж це неправда!

Совковий підхід до прикорму, з його змушуванням дитини їсти силою, кабачком 7 днів до порції 150 грамів, маніпуляціями і підмішуванням неулюбленої їжі в улюблену дійсно г@вно собаче 👌Але ніяк не пюре як консистенція і формат подачі їжі на початку прикорму.


Принцип чуйного прикорму передбачає чуйний вибір і консистенції для першого годування в тому числі. Тут немає жорстких догм.


Не проблема почати прикорм з БЛВ. Якщо дитина готова до цього формату. Не проблема почати з пюре, якщо готовності до БЛВ у дитини поки що нема. І так само не проблема давати пюре і шматочки одночасно.Достатньо просто їх не змішувати в одній ложці задля безпеки.


Дехто з колег писав, що пюре прикорм підвищує ризик харчової алергії. Але в ЖОДНОМУ джерелі ні мені, ні колегам так і не вдалося знайти підтвердження. Ба більше, ті колеги, хто писав про це, теж не змогли надати підтверджуючі джерела 🤷🏻‍♀️


Тому не бійтеся пюре прикорму! Все з ним нормально! Ви не стаєте якось не такою мамою, якщо не починаєте з БЛВ 🤗Просто памʼятайте, що пюре - це не назавжди. У 8-10 місяців потрібно починати перехід на шматочки. Саме в цьому віці перехід дається найлегше і сприяє правильному формуванню навичок годування.


Розкажіть в коментарях про ваш досвід пюре прикорму: з чого починали, як обирали, коли переходили на шматочки? 🤗


Більше інформації про прикорм за тегом 👉 #mvr_прикорм

10 переглядів

Comments


bottom of page