top of page

Як тато може допомогти годуючій мамі

❣️Одна з наших мрій – щоб дедалі більше сімей практикували не тільки партнерські пологи, але й партнерський догляд за дитиною. Адже ми віримо, що сім’я – це не тільки про спільне життя, але й про труднощі цього спільного життя та любов і піклування, які ці труднощі перемагають.

Допомога тата в процесі грудного вигодовування, грудне вигодовування, допомога мамі, роль батька в родині, помощь папы, как помочь маме в роддоме, выписка из роддома
Допомога тата в процесі грудного вигодовування

👼🏻Не секрет, що перші 4-6 тижнів з новонародженим малюком – найважчі. Спочатку страшно тримати, міняти памперс. Незрозуміло, як і коли годувати. Потім приходить молоко, або навпаки довго не приходить, і теж важко. Потім виписка додому… І тут починається найцікавіше, бо багато сімей не знають, як налагодити побут з дитиною.

🕺Саме в цей момент рятівником мами стає супермен на Супер-Тато! І ось, що Супер-Тату буде під силу зробити:

💓Слухати, розмовляти, підтримувати, обіймати.

💓Бути на одній стороні барикад з мамою. Це дуже важко, коли мама не має підтримки у перші тижні після пологів. І інколи приводить до післяпологової депресії, що є дуже небезпечним захворюванням. Дайте мамі знати, що ви готові допомогти!

💓Бути поінформованим. Важливо розуміти користь від грудного годування, адже це здоров’я і мами, і дитини, і розвиток, і імунітет, і спілкування, і розвиток інтелекту і ще багато-багато іншого.

💓Допомагати з грудним годуванням: зручно вкласти під спину та руку подушки, часом приглушити світло. Іноді просто підтримати зусилля мами, адже налагодження процесу не завжди йде легко. І запропонувати викликати консультанта, якщо з цими складнощами не вдається справитись самотужки вже котрий день поспіль.

💓Допомагати в догляді за малюком: купати, гуляти, робити потішки, масажі, переодягати, міняти памперс, заспокоювати, коли дитинка плаче.

💓Допомагати по дому: прибирання, прання, готування. Також піклування про старших дітей.

💓Погодувати маму. Поки мама годує синочка чи донечку, вона потребує, щоб хтось погодував її. А ще мамі важливо багато пити. Чогось гарячого і смачненького.

Маленькі кроки ведуть до великих успіхів! 💕

16 переглядів
bottom of page